God jul och gott nytt år! Om ditt nyhetsbrev ser konstigt ut i din e-postklient, klicka här.
Norrvatten.se | Skicka vidare | Prenumerera | Avprenumerera
hund av rasen cockerspaniel nosar på snöbelagd asfalt
Fyrbent specialist hittar vattenläckor
Norrvatten har för första gången testat att söka efter vattenläckor med hjälp av en specialtränad hund. Metoden har tidigare testats av andra VA-organisationer och nyligen var det alltså Norrvattens ledningar som stod på tur för läcksökningshunden Bruno. Bruno gjorde ett mycket bra jobb och läcksökning med hund kan bli ett bra komplement till andra metoder.

Labbtekniker använder pipett. Foto: Rikkard Häggbom
Forskning om vattenkvalitet i ledningsnät ger resultat
I ett pågående forskningsprojekt kontrollerar Norrvatten vattenkvaliteten i ledningar och vattentorn med hjälp av tre olika moderna analysinstrument. Genom projektet har Norrvatten löst ett återkommande problem med bakterietillväxt i Oxbergets vattentorn.

Del av Valsta vattentorn
Färdigrenoverat vattentorn
Valsta vattentorn i Sigtuna kommun har renoverats utvändigt under sommaren och hösten 2021. Nu är arbetena klara och vattentornets ommålade utsida lyser vit.

Mälaren med öar vid var sida om vattenmassan
Ta del av webbinarium i efterhand
Norra Stockholmsåsens grundvattenråd arrangerade sitt årliga öppna möte den 10 december 2021. Detta år var titeln för seminariet "Framtidens grundvatten; förorenat, i överflöd eller vattenbrist?". Nu kan du ta del av presentationer från mötet.

Julkula med Norrvattens logotyp
NORRVATTEN  |  Adress: Box 2093, 169 02 SOLNA  |  Telefon: 08-627 37 00
E-post: info@norrvatten.se  |  www.norrvatten.se